ÄLSKADE TRÄ Hur man tar upp plank

ÄLSKADE TRÄ Hur man tar upp plank

ÄLSKADE TRÄ. Ta upp plank

Är enkelt, om man jämför med spontade golv. Om Du har spontat, och vill bevara planken, måste Du försiktigt börja vid ena (den rätta!) väggen. Och sedan fortsätta att ta upp golvet, så långt det är nödvändigt.
Med ospontad plank, som jag använder mig av, är principen att skruva ur skruven och ta upp planken, så många Du tycker Du behöver. Är skruven pluggad så borrar Du upp pluggen först. Jag använder ju mig av 15 mm furuplugg, så jag borrar ur med 14 mm borr (platt). Slår först ett litet märke MITT i pluggen med en dorn.
När Du skruvat ur skruvarna i den första plankan, så drar Du i några stadiga franskskruvar i några av hålen, som Du sedan lyfter ur plankan med. Och gör vad Du skall göra!! Sedan är det bara att lägga tillbaks och skruva/plugga.

img_1131
Ja, det är väl alla verktyg: Skruvdragare, borr med distans, dorn, franskskruvar, hammare, skiftnyckel.

 

img_1137
Här drog vi rörledningar under hela golvet, 8 m. Vi tog upp två plank på varje sida och en i mitten. Rörmokaren var av den prestigelösa typen, och hjälpte till att sticka under.

 

Nu är det gjort, och det är bara att slipa golvet

 

 

golvplank, plankgolv, furuplank, furugolv, kilsågat


sjodinbjorn2@hotmail.com

Kommentera